2012-12-28

I mitt kök en fredageftermiddag



Det är mycket på gång i köket, det är stökigt och trångt.
Och jag ber att jag nån gång ska få äga ett riktigt maffigt kök med mitt STORA köksbord som står och dammar på vinden. Typ något sånt här ser jag framför mig:







&

Här kommer också en jättegod värmande gryta som jag lagade i min nya julklapps-gryta.
 
 
1 kg nötkött (högrev)
2 msk smör
lagerblad
2-3 större charlottenlökar
2-3 vitlöksklyftor
1 palsternacka
3-4 morötter
3 msk rödvin
2 msk kalvfond
1 burk krossade tomater
3 msk ajvar
2 dl färsk timjan
kikärtor ca 3 dl.
 
Skär köttet i bitar 2 x 2 cm. Bryn det i omgångar, salta & peppra och lägg över i en gryta.
Häll på ca 5 dl vatten, lagerblad och vin - låt koka ca 30 min. Lägg i morötter i slantar, palsternacka i bitar och lök. Häll på krossad tomat, Kalvfond, Ajvar och rejält med timjan.
Låt småkoka ytterligare ca 30 min.
Smaka av med salt & peppar.
Ju längre det puttrar desto mörare kött.
 
&
 
Till efterrätt blev det lite hallongrottor, aldrig fel helt enkelt !
 

 


 
 
 
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar