2013-05-17

Mina skisser....


Med faluröda, ladugårdar i sinnet har vi skissat så här....





& lite inspirations urklipp från tidningar...

En inspirationskavalkad....

Inspireras så mycket av gamla ladugårdsbyggnader!
Kanske för att jag som liten bodde nära dom.
Det har nog satt ett avtryck hos mig...


bilder b.la. från mittegnahem.blogspot.se







Fint

Älskar allt i den här bilden, alla detaljer, den uppstammade växten och sänglinnena i svart/vitt, det grafiska och det avskalade. Bild hämtad från denna blogg: http://blogg.skonahem.com/heltenkelt/

2013-05-11

Inredningsrensning


Lördag och ledighet.....
Har burit i väg med sopsäckar så det rymde en och en halv bil, med skräp från vinden, källarförråd och garderober. Jag har verkligen tänkt på det här med samlandet vad man mår ruskigt dåligt av det, men det är så lätt att bli sentimental när man stöter på gamla nallar som barnen haft och bebiskläder. Nåja men man måste skärpa sig. Känslan efteråt när man farit med det till återvinning så är känslan oslagbart skön! Undrar varför det är så?
Ett bagage som förvann liksom. det hela ger mersmak. I vårt nya hus vill jag verkligen BARA ha saker som jag älskar och inget annat, som bra-att-ha saker.

2013-05-08

Det här med husbygge....


Ja jag är taggad...
men jag måste säga det här med alla papper som skall lämnas in, vem har kommit på allt detta? Att bygga själva huset är ju en lätt match i jämförelse!!!
Bygglovet kräver anmälan från miljökontoret, miljökontoret kräver en hel bunt med papper och jordprover, sen ska dom ha ett "möte vid gropen" som vi grävt också!! Herregud nog är det väl FÖR ROLIGT detta !!

Nåja, sen är det bara samråd, byggfelsförsäkring, teknisk beskrivning, fixa hantverkare, material, göra energibalansberäkning, kontrollplaner, startmöten, och inte minst alla handläggningstider. 
Har vi tur kanske vi hinner bygga ett HUS också!!


Kram & trevlig helg

2013-05-07

Vi är på G


Det är en underbart skön och solig kväll...
Vi har börjat jobba med tomten, första spadtaget (grävskopa) är taget kan man säga.
Jag känner ivern i kroppen, men vi inväntar ännu bygglov, vi har bara tagit jordprover än så länge. Nu är det planering, planering och planering som gäller
Så här kan det se ut







2013-05-01

Tack!

Tack moster Ie för dom fina orden!
Allt man behöver är ju lite goda råd på vägen

Kram